Nagovor župana

Dragi občanke in občani!

Zaradi razglašene pandemije novega koronavirusa in širjenja bolezni COVID-19, ki ogroža zdravje in življenje ljudi, je v izvajanju veliko ukrepov s strani države, ki onemogočajo normalno življenje, kot smo ga vajeni. Tudi na občini sprejemamo številne ukrepe, o katerih vas seznanjamo prek naše spletne strani (www.prevalje.net) in prek Facebooka (Občina Prevalje), s katerimi želimo poskrbeti za našo skupno varnost in zdravje!

Danes začenjamo s pomočjo pri oskrbi z nujnimi življenjskimi potrebščinami in zdravili na dom skupaj s predstavniki našega Karitasa in Rdečega križa ter številnimi prostovoljci, ki ste se že javili in se še javljate. Pomoč je namenjena vsem, ki nimate primernih možnosti za takšno oskrbo! S tem, da ostajate doma, sami naredite največ za sebe in za svoje najbližje!

S prostovoljci bomo poskrbeli tudi za varstvo otrok na domu tistih, brez katerih naša država in naša preskrba ne moreta funkcionirati.

Vse naše ukrepe lahko spremljate prek naše spletne strani in Facebooka Občine Prevalje. Dežurna številka, na katero lahko kadar koli pokličete za nujno pomoč, pa tudi za nasvet ali vprašanje, je 030 738 197.

Verjamem, da bomo z ukrepi države in skupno pomočjo kar se da hitro in uspešno premagali pandemijo virusa SARS-CoV-2. Vem, da tudi po koncu krize življenje za marsikoga še dolgo ne bo takšno, kot je bilo. Pomagajmo drug drugemu, a pri tem najprej poskrbimo za lastno varnost in dosledno spoštujmo sprejete ukrepe, kajti na tak način bomo največ storili za to, da se bo življenje čim hitreje spet vrnilo v stare tirnice.

Upoštevajte vse ukrepe, ostanite doma, ostanite zdravi!

Dr. Matic Tasič, župan Občine Prevalje

Vir: http://www.prevalje.si/Za-obcane/Novice-in-obvestila/ArtMID/515/ArticleID/928/Nagovor-%c5%beupana